How to manage ESG reporting - The ultimate guide

Duurzaamheid verschuift naar de controller. De laatste voorstellen van de Europese Commissie voor een Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) zullen leiden tot de integratie van niet-financiële gegevens in jaarverslagen.

Geconfronteerd met de druk van regelgevers en de vraag van gewone beleggers naar meer ESG-transparantie en verantwoordingsplicht, moet de CFO nu uitzoeken hoe hij zijn jaarlijkse rapportageprocessen kan aanpassen.

Deze gids schetst een levenscyclus van data in drie fasen die u helpt om financiële en niet-financiële informatie samen te voegen en efficiënter te werken.

Het e-book behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

  • Waarom transformatie nodig is om audit-ready rapporten te creëren waar investeerders dol op zijn
  • Hoe u door het splitsen van de focus tussen input, throughput en output uw jaarverslaggevingsproces kunt vereenvoudigen en vertrouwen kunt ontwikkelen
  • Waarom de CSRD niet als het zwaard van Damocles boven uw hoofd hangt - door u vroeg voor te bereiden, maakt u uw team en uw bedrijf klaar voor succes

Wilt u meer te weten komen over de rapportage ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid? Vul dan uw gegevens in en vraag het gratis e-book op. Dit e-book is alleen beschikbaar in het Engels.

Dit e-book wordt u aangeboden door: 

Vraag hier uw gratis download op: How to manage ESG reporting - The ultimate guide

Het ontvangen van deze vakinformatie is kosteloos en vrijblijvend. Na uw registratie kan Vakmedianet u via haar titels op de hoogte brengen van vakinformatie op basis van uw interesse via e-mail of uw zakelijke telefoonnummer. U kunt deze toestemming op ieder gewenst moment intrekken. U vindt het Privacy- en Cookiebeleid van Vakmedianet hier.